miercuri, 8 octombrie 2008

Conturul argintiu

Imi place sa cred ca sunt o persoana optimista. Imi place sa spun mereu ca va fi mai bine. Pana si eu stau, optimist asa cum sunt, stau si imi dau seama ca ceva nu e in ordine. Acum fix 55 de min (la ora 11.09) Bursa de Valori Bucuresti a fost suspendat de la tranzactionare pentru prima oara in istorie (sarind peste momentul in care a fost inchisa pe vremea comunistilor). Comfrom CODULUI BVB daca indicele bursier pierde cel mult 15%, sedinta se suspenda. Tinand cont ca evolutia bursiera a fost mereu privita ca un indice al dezvoltarii economiei, rezulta ca economia se duce de rapa!!!!!
Momentan exista zvonuri in piata conform careia BNR tine cursul fixat intre range-ul 3,91-3,95, ceea ce inseamna ca daca nu ar fi Banca CEntrala, probabil cursul ar fi sarit de mult peste 4 lei pentru un Eur.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu cred ca Bursa din Romania este/a fost cu adevarat o bursa de valori "cu Valoare" dak ma intelegi. Noua ne plac speculatiile asa ca ceva SERIOS SI DE DURATA nu va bate ratingul coruptiei si speculatiei. Mai vorbim cand incep sa pice bancile......sa vezi atunci filozofii la televizor.

BurtaVerde spunea...

Pai nu vor fi cine stie ce filosofii, pentru ca bancile nu vor fi corupte (gen Bancorex, care a dat credit pe o simpla cutie, sigilata, in care s-ar fi crezut ca este un aparat super scump). Caderea unei banci in acest moment este generala, adica va cadea intregul grup, nu doar sucursala din Bucuresti sau Romania. Tragedia, va fi desemnata de panica ce va aparea prin cderea bancii....