marți, 7 octombrie 2008

UE, o uniune de promisuni, o realitatea scarboasa!!

In weekendul ce a trecut, patru state memdre ale Uniunii Europene, Franta, Marea Britanie, Germania si Italia,s-au intalnit sa dezbata, alaturi de Presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Triche un plan gen Paulson adoptat de Americani. Gestul este laudabil, si a pornit,da ca nu ma insel, de la initiativa lui Sarkozy.
Dar, din nou s-au intalnit doua puteri cap in cap: Germanii, alaturi de Marea Britanie si franco-latinii (italienii si francezii) . Daca poporul latin a incercat sa aduca o plasa de siguranta in teritoriu financiar european, germanii si britanicii au refuzat cu orice pret acest lucru, spunand ca: fiecare tara trebuie sa asigure protejarea bancilor de pe teritoriul ei. Adica, ce bine ca am intrat in UE, ca suntem supusi unor reguli stricte si trebuie sa ne dam de ceasul mortii sa jucam cum ne canta occidentalii, dar, cand avem probleme, sau cand vom fi cu cutitul la os, suntem singuri!!!! Ce frumoasa e mUEa europeana.
Totusi, cainele de paza al vistieriei nationale bancare (Isarescu) a declarat ca el va adopta un plan asemnator celor adoptate de ceilalti guvernatori si ministrii din UE. Macar el sa latre, ca restul, sunt prea ocupati sa dea pomeni electorale .

Niciun comentariu: