miercuri, 8 octombrie 2008

Ce sa faci in timp de criza!!

Citisem mai demult, un articol de pe Yahoo parca, in care se spunea ce sa faci in caz de criza, unde sa bagi banii, etc etc.
Ideea principala era ca trebuie sa strangi cureaua, nu sa te imprumuti: bineinteles, noi (mai ales eu) facem invers.
O ideea practica privind investitiile o reprezentau Societatile producatoare de hartie igienica, pentru ca omul trebuie sa mearga la toaleta, trebuie sa se stearga la fund!!! F buna ideea, mi-a ramas intiparita in minte.

Dar sa zicem ca ai 1000 ron, nu mai ai loc de munca si trebuie sa supravietuiesti pana trece criza, si vei gasi si tu un angajator. Ce faci cu banii astia:

I. poti sa iti cumperi o sticla de suc (apa plata, apa minerala etc) la minim 1,5 litri, un sapun Fartec, Nivea sau Duru, oricum ceva ieftin care sa faca spume, si o racleta. Se bea sucul (apa ) se umple sticla cu alta apa, recomandabil de la cismea sau de la vreun binevoitor, se pune o bucatica de sapun si se agita bine. Faceti o gaura in dop, si atacati cu indrazneala parbrizele si lunetele masinilor. NU VA LASATI DESCURAJATI DE NERVII SOFERILOR SI DE FAPTULC A MASINILE SE MISCA IN CONTINUU!.ESTE VORBA DESPRE SUPRAVIETUIREA VOASTRA! Recomand ca in privinta racletei sa nu fiti zgarciti, pentru ca daca nu stergeti bine parbrizul, nu primiti bacsis. Costuri:
1. o sticla de suc - 5 lei
2. un sapun - 2 lei
3. o racleta - 25 lei
Total 302 lei

Avantaje: faci miscare in fiecare zi, esti mereu cu simturile ascutite pentru a nu fi calcat de masina, program flexibil.
Dezavantaje: concurenta ridicata, nici soferii nu mai sunt ce au fost o data

II. Tinand cont ca vine anotimpul rece, eu propun sa investesti o parte din bani si intr-o lopata trainica, de dat zapada. Am observat ca acest sector al dezapezitului parcarilor este slab dezvoltat. Asa ca, eu cred ca este o nisa ce trebuie exploatata.

Va provoc sa gasiti si alte metode de a castiga bani in timpul acestei crize, fiecare cum poate. Traficul de organe si persoane nu este o optiune!!!! :)

Un comentariu:

Anonim spunea...

eu propun ca cel care se gandeste la optiunea asta sa:
1.foloseasca sapun de casa,
2.sa profite de bidoanele de pe strada, ca nu ne plangem ca n-ar fi
3.cand umple bidonul cu apa sa se autoalimenteze de la cismea, chiveta.
4.racleta poate fie s-o cumpere, fie s-o "imprumute" de la altul care, eventual s-a lasat de meserie fie sa improvizeze, ca romanul se pricepe.
Avantajele daca va face asa :-?? , se va simti ca va lucra ca in Italia.