sâmbătă, 4 octombrie 2008

O simpla zi de sambata...

Epopeea zilelor cu mireasma electorala, a tinut si azi... Tari, distins lider si conducator al Guvernului Romaniei, a tinut o conferinta de presa in care ne aducea la cunostiinta faptul ca Romania Pitoreasca a avut 4 ani de succes si crestere economica, cea mai mare din toata Europa (anul asta macar) 9% fata de 1% de media Europeana. Ce a uitat sa puncteze dl fost mare dealer Citroen, este ca aceasta crestere economica se bazeaza in special dotorita investitilor in constructii, aceleasi investitii care mai deunazi au fost anuntate ca stopate sau incetinite. Motivul? Lipsa de finantare, fie pentru constructor, fie pentru client. Deci, daca scoatem din ecuatile constuctiile, ce ne raman? Exporturie Dacia, infuzia de capital provenita din vanzarea Automobile Craiova catre Ford, si companiile straine care au deschis fabrici la noi in tara. E bine, nu zic nu, dar, daca faci calculele, vezi ca ajungi tot pe undeva pe la media UE, poate un pic mai ridicata, pana una alta noi nu am intrat inca in recesiune.
De ce media UE este scazuta? pai sa vedem:
Spania a intrat in recesiune economica (2 trimestre consecutive de scadere economica), Franta a anuntat azi ca si ei au intrat in recesiune, Italia se lupta de cand a intrat in UE sa isi temperez inflatia (nu a reusit), singurii care mai tin stindardul sus azi sunt nemti, care inca mai pastreaza titulatura de cel dintai exportator din lume. Dar, orgoliul German isi spune cuvantul
acum doua zile mai multe state ale UE (Franta, Irlanda Spania etc) au cerut ECB (European Central Bank) sa adopte niste masuri gen Planul Paulson, printre care si cresterea depozitului minim garantat de banci, dar Germania a refuzat. Lupta este veche: Statele Latine doreau un Eur slab, pentru a putea creste exportul iar Germania dorea un Euro puternic sa demonstreze puterea economica e Europei, in detrimentul oricerui alt continent.
Scuze, am deviat de la subiect. deci... Tari doreste sa atace la Curtea Constitutionala decizia de majorare a slariilor profesorilor cu %)% propusa de Guvern, dar mi se pare asa tardiv... adica,e calr, daca reusesc asta, nu o sa mai castige voturi din partea clasei muncitoare, si acolo sta de fapt viitorul electoral. Deci, foc de paie, o crestere probabil de doar 10%, PSd tocmai si-a facut platforma electorala (cu mesaj si banner pe care va scrie Crestere salariala de 50%) iar PNL va incearca sa dreaga busuioculsi sa mai castige adepti... dupa mine: sa aibe parte de salariul profesorilor, de munca functionarilor de la ghiseu, si ami als: SA AIBE BAFTA MEA IN TRAFIC LA COADA, FARA GIROFAR!!!!!!!!!!!

P.S. daca ii cer si eu Sefului meu o marire de salariu cu 50%, ce o sa primesc oare?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Au facut-o de cacat rau cu majorarea asta si chiar nu stiu cum o sa se scoata. Nu vezi ca acum vor toti? N-ai ce sa te astepti de la un fotomodel si un prostanac.