miercuri, 29 octombrie 2008

Nesimtitii naibi

Aseara, in plin PRIMETIME, iese Base pe posturile nationale sa ne arate el ca, guvernul Tari, e nesimtit, lipsit de onestitate, si care are clientela politica. In afara de ultima afirmatie, la care subscriu (fac naveta saptamanal Bucuresti-Brasov, si stiu toate gropile, si santierele deschise de ceva vreme - sa nu uitam podul de la Ciolpani) restul sunt o demagogie fantastica, si de o nesimtire crasa, Base uitand ca este presedinte, nu lider al unui partid politic, nu pot sa iti ofer decat : - Da, da, .... de ziua ta!!!!

Sa o luam cu inceputul. Punctul culminant al discursului presedintelui a fost momentul in care a anuntat ca la el pe birou au stat de 2 saptamani trei ordonante guvernamentale de urgenta pentru cresterea: pensiilor, salariilor in sistemul sanitar si salariile personalului ANL. Daca sunt de 2 saptamani la domnia voastra pe birou, de ce nu ati iesit al rampa decat acum?
Marirea pensiilor este o problema veche, si a fost promulgata de PSD, deci, deja promisa si rezolvata.
Salariile in sistemul sanitar sunt o necesitate, tinand cont ca inca, in statele de plata sunt salarizate cadre medicale care ard copii si ii leaga de pat.
Cat priveste salariile ANL, trebuie facut o mica obiectie. Bugetul ANL provine din profitul LOTERIEI NATIONALE, dar pentru ca este institutie publica, are nevoie de acordul statului pentru orice fel de modificari salariale.

Acum, discutia este cine sa ia mai multi bani: sanatatea sau educatia. Din punctul meu de vedere, amandoua necesita o marire urgenta, dar nu de 50%. Base si partidele politice (PDL si PSD) afirma ca exista in buget bani, si ca vor fi si pentru anul viitor. Este adevarat, pentru sanatate, au fost inclusi bani in bugetul actual, si o crestere si pentru anul viitor, dar.... pentru educatie nu au fost alocati bani pentru asa ceva!!!! In plus, bugetului educatiei i se aloca 6% din PIB, iar toata lumea calculeaza la cresterea actuala economica a Romaniei. Darrrrrrrrrr!!!!!!!! Consiliul National de Prognoza a venit si a spus ca la anul, cresterea economica se situeaza in cel mai bun caz la 6%, iar analistii au spus 4,6%, deci, stimabililor, de unde veti face rost de bani? Sau, dupa ce veti fi alesi, veti creste taxele, ca la noi taxele sunt mai mici decat in alte tari, sau cum?
Si apropo, domn presedinte, de ce ati promulgat legile acelea, daca nu sunteti de acord cu ele? Puteati sa le respingeti, sa promulgati doar cresterea salariala a educatiei!!!!! si mai tarziu celorlalti.

Suntem inconjurati de nesimtiti, si sincer, ma bate gandul sa nu merg la vot!!!!

Niciun comentariu: