vineri, 3 octombrie 2008

Caderea leilor....

Nu, nu este vorba despre un film sau alta productie animata, ci despre leul autohton.... provenit din cantecele antice, care cobora vara din doru la rau si vana caprioara.... care mai nou a fot pastelizat in hartii de plastic de 1, 5, 10, 50 sau 100. Si, la fel ca leul din cantecele descoperite de Densusianu, leul contemporan, musca din tot ce prinde la adapat: economie, proletari si faimosii bancheri. Criza subprime aparuta in America a fost net subestimata de "clasa conducatoare", care, in orgoliul, impotenta culturala si ambitii tampite, nu au facut altceva decat sa amageasca oamenii cu promisiuni si pomeni (intotdeauna am urat cuvantul asta) electorale.

SUNTEM O TARA DE ORBI SI TOTI CHIORII SUNT IMPARATI.

Principiul e simplu, mondial, toata lumea isi linge ranile, si daca este vreo institutie financiar-economica ce are ceva de castigat pe uneva, bineinteles ca isi retrage banii. Ce insemana asta? Lipsa de lichiditati pe piata, care duce la o problema pe cat de banala, pe atat de grava: nu sunt lichiditati, nu ai de unde sa te imprumuti! Nu ai de unde sa te imprumuti, nu ai de unde sa iti finantezi afacerea! Nu ai de unde sa iti finantezi afacerea, nu poti continua activitatea, dai oamenii afara, dai faliment, nu mai exista patura de consum si uite asa, 0 sa avem o tara in criza.....

Revenind la impotentii nostrii de la putere, spun impotenti cu ghilimelel de rigoare, ca toti ne trag un sex oral, prin deciziile si infumurarea lor, deci trebuie sai ai ceva cohones ca sa poti sa mentii o stare de erectie ce sa preaslaveasca intreaga populatie...deci, revenind la ei, zilele acestea toti au redevenit doctori in stiinte economice care ne anunta ca vom avea o problema de deficit curent pe tara, adica importurile vor fi mai mari decat exporturile (cu mult, intr-o tara care momentan traieste pe datorie (nu stiu exact cat de mare este datoria tarii catre banca mondiala, dar sunt sigur ca va fi considerabil mai mare in anii urmatori)! Singura mare problema este ca avand acesti papagali la putere, nu vor stii sa gestionez criza asa cum va fi nevoie.

Va recomand urmarirea in de a proape a pietei imobiliare, care va avea crash rasunator, a marilor campanii de constructii si a capsunarilor ce se vor reintoarce in tara, deoarece nici la ei nu e bine!!!!!

Ce va rezulta: somaj crescut, rata infractionalitatii marita, oameni fara case si fara de mancare dar, un posibil premier intruchpat de Geoana sau micul Boc, care vor fi peea ocupati sa arunce pisica in ograda altuia, in loc sa caute o solutie vibila. Nu ai ce s ale ceri... daca nu ii duce mintea decat la prostii.

Momentan ma bate gandul sa emigrez in Canada, macar acolo stiu sigur ca 6 luni pe an, nu voi fi deranjat de agenti de asigurari sau brokeri de credite (ironic, am fost in ambele joburi) si ca voi trai doar din ce voi vana... macar acolo pot sa impusc lupii care dau tarcoala cadavrelor.

Momentan, pe interbancar, leul a spart pragul de 3, 89 si bate serios inspre 3, 91-3,93. Sa speram ca se si intoarce....

Oricum, cu aceasta ocazie tin sa ii urez un BINE AI VENIT IN LUMEA BLOGERILOR unui bun amic al meu. Ptr relatia microbist-fotbal, apasati aici.

La mai mare. Pentru detalii, intrebari sau doar sa discutam ceva, puteti vb liberi la comentarii.

Niciun comentariu: