marți, 25 noiembrie 2008

Ultima 100 de metrii garduri

Sincer, nu prea vroiam sa scriu mai nimic despre campania asta electorala, dar ... sunt cat se poate de frustrat. De ce? Ca nu pot sa le dau un pumn in gura acestor edili ai tarii, viitori soimi ai patriei in maretul nostru Parlament. Sa o luam cu inceputul:
Base, prietenul meu vechi si drag, asa impartial cum e el, a iesit ieri pe post sa ne anunte ca noi, ca bravi urmasi ai Dacilor si Romanilor, vom resimti criza financiara (pana aici ok) dar el, al doilea mantuitor al neamului, are solutiile de criza. :))))))))))))))))))))))))))))) Bineinteles, ca nu el nu face campanie electorala, ci s-a plimbat prin tara pentru a-i putea preda noului Guvern, mapa cu probleme a tarii . Mai du-te mah... Au fost vreo 2 puncte spinoase: pensiile si combinatele mari. Mai nou, Base nu mai se increde in pensionarii tarii, si in votul lor, si acum iese sa spuna ca nu vor fi bani suficienti pentru acoperirea pensiilor in anii urmatori datorita cresterilor succesive facute in anii 2007 si 2008. Daca la prima cerere de majorare el s-a opus, la urmatoarea, si-a dat seama ca nu are nici o putere sa blocheze legea, si de aceea a aprobat-o. Pai bai marinere, dar, conform prerogativelor Constitutiei, in ultima instanta poti chiar sa dizolvi Guvernul ... dar tu nu aveai interes in asta, nu?
Marile combinate ies sa spuna ca au mari probleme cu acoperirea costurilor, si au nevoie de subventii. Iata cum, moda revine : mai tineti minte anii '96-2004, cand fiecare societate neprofitabila era sustinuta finaciar din Buget? E, uite ca a revenit moda, iubitul nostru conducator, a sustinut ca se vor gasi solutii de subventionare (indirecta, pentru inceput) a acestor combinate. Si aici putem deschide problema Azomures, Galatiul, nu il cunosc, dar, la baietii producatori de ingrasaminte agricole,care au monopol pe Romania, stiu de la intaiul agricultor al casei ca Azotul si-a dublat pretul de anul trecut, astfel un sac ajungand la 80 de lei (de la 40 lei) desi pretul gazelor nu s-a dublat, sau al fortei de munca.. pur si simplu, proasta adminsitrare. Plus ca, in principiu, Azomures trimitea la export, clientii interni trebuiau sa astepte cu lunile sa primeasca sacii promisi de guvern. Deci, in conceptia Presedintelui Tarii, taranul agricultor (ca mai exista si tarani de oras) va trebui sa acopere el diferenta dintre export si consum intern, pentru ca managerii Azomures nu sunt in stare sa isi optimizeze profitul.... O sa incerc sa il conving pe Dani, sa posteze el parerea lui privind acest lucru....
Mai vorbim si maine, ca mai am treaba azi!!! Pana atunci, feriti-va de politica si de povesti vanatoresti!!!

Niciun comentariu: