miercuri, 18 martie 2009

Romanul, tot roman!!

Ma uit si ma minunez, acum am prins ideea de ce se agita asa tare PSD pentru negocierea cu FMI. E adevarat, exista o masinarie FMI, si sa nu uitam ca din ea face parte si reprezentantul Romaniei, la FMI, Mihai Tanasescu. Sper, pentru ca mie chiar mi se pare ok tipul, ca nu e implicat voit in toata miscarea asta.

Ma uit acum la Biz Bazar pe Antena 3, si Moise Guran il are invitat pe analistul Radu Tudor si pe, allmighty Viorel Hrebenciuc. Bei si ce imi place ce frumos spune el acolo, cum e foarte atent la suferinta poporului roman. Si ghici ce spune:
- ca s-a lansat azi o campanie de cercetare, pentru gasirea unei solutii prin care BNR sa fie tras la raspundere si controlata (pentru deciziile luate) de Guvern.

Bai papagalilor, ce nenorociti sunteti. Ce vreti, sa faceti un document prin care sa controlati si rezerva tarii!!!!! Bei, BNR trebuie sa fie independenta, chiar daca Isarescu mai face cateodata jocurile unora, dar gandeste-te ce insemna sa vina ordin pe telefonul rosu, si maine sa se reduca brusc RMO pentru banci, pentru ca Geoana sau alt guzgan are nevoie de un credit, sau are el un interes. Sau vretis a luati banii sa ii bagati in dezvoltarea tarii, prin conturile voastre si ale prietenilor vostrii.

Ei sustin urmatoare ipoteza: Guvernul si partidele isi asuma raspunderea privind acordul cu FMI, dar daca ceva nu merge bine, sa fie tras la raspundere si BNR-ul. Daca BNR-ul face greseli privind controlul cursului, si acesta o ia razna, ducand mai departe criza spre alte abisuri, oamenii nu vor iesi in strada in fata BNR ci in fata Guvernului.

Bei nenorocitilor, papagali ce sunteti!!!! BNR-ul tine cursul in frau de vreo 2 luni incoace, sa nu o ia razna, si voi va luati de ei? Ahtiati de putere ce sunteti, ageamiilor. BNR trebuie sa ramana independenta, iar cand faceti calculele politice, trebuie sa stiti, ca Politica Fiscala trebuie sa fie in concordanta cu Politica Monetara. Nu unl hait si altul cea!!! Din cate vad eu, politica de 40% RMO pentru euro a fost foarte buna, acum cand bancile pentru a face rost de bani trebuie sa imprumute doar 60% din banii necesari. Daca aveau nevoie de 80-90% din bani, si atunci sa vezi probleme legate cu bancile... . INtrati pe site-ul BNR si sa vedeti acolo ca rata actuala a inflatiei este de 6,89 %, mult peste tinta din acest a, de 3,5%. Si rata asta a inflatiei nu s-a realizat din cauza BNr, ci din cauza unei politici fiscale haotice.

In afara de asta, sa vezi ce bine va fi sa iasa tot felul de analisti de pe lista guvernului, care sa spuna ei incotro va merge cursul, si ce va fi bine pentru el... . Pentru ca fiecare e un geniu pe piata FOREX, ce vreti evolutie: romanul nu mai e doar fotbalist, poet si frate cu codrul, ci mai nou are master in politica monetara si legislatie europeana... .

Sper sa nu ii lase FMI-ul sa faca asa ceva.. ca va fi vai si amar de noi. Pe bune ca ma mut din tara... . Sunt de acord sa existe o raspundere pentru deciziile luate de catre BNR, dar sa fie trasi la raspundere de BCE (Banca Centrala Europeana), adica de o autoritate in domeniu, nu toti piztiponcii din partide.

Doamne ajuta-ne!!!!

P.S. EBa (Elena Basescu), participa singura la europarlamentare. Si-a dat demisia din PDL.

Niciun comentariu: