luni, 12 ianuarie 2009

Analiza zilnica 12.01.09

Leul urca incet dar sigur, pe o piata nesigura si plina de panica. Ne afecteaza gazele si importurile, si din ce in ce mai multe voci sustin posibilitatea ca Romania sa solicite un imprumut de la FMI. Va dati seama ca daca se intampla asta, cursul EurRon va ma creste cu inca vreo 3-4 % cel putin.
Pe plan mondial, nu sunt multe stiri azi: Analiza Afacerilor in Canada, dar nimic important. Urmaresc tehnic cursul EurUsd si, daca va cobora sub 1,32, se schimba trendul saptamanal (ca cel zilnic s-a modifict de mult) si va fi short. Acum, sa vedem cum ne va afecta pe noi chestia asta. Ultima oara, cand a fost trendul descrescator, dolarul s-a depreciat in raport cu leul, si a tras dupa el si euro. Inca nu va pot face nici o estimare, atat tot, nu trebuie sa uitat ca in ultimul trimestru, toate monedele EstEuropene s-au depreciat in raport cu euro, numai leul ramanea constant sau se aprecia (usor), poate ca acum, este momentul leului de a intre in acelasi regim ca restul monedelor din tarile de tranzititie.
Dolarul se apropie de minimul perioadei 32,49 USD/Baril, momentan fiind cotat la 39 USD/Baril. tehnic vorbind, de la inchiderea de 33,17, din 19 decembrie, exista un gap care trebuie acoperit, deci nu e exclus, sa mai vedem inca o data 33 dolari pe baril. Nu uitati, eu vorbesc de Petrolul Light, cel care se tranzactioneaza de rafinarii, este cel mai tranzactionat din lume, nu de barilul Crude Oil care se vinde din sonda.
Pe mai tarziu, cand am mai multe stiri.

Niciun comentariu: